Slovo Podcast vychází z výrazu podcasting, které je složením názvu přehravače iPod (Pod – Personal On Demand) od společnosti Apple a anglickým slovem pro vysílání – broadcasting. Podcasting se využívá pro šíření audiosouborů umístěných na internetu.

Podcasty věnované softwarovému testování

Poslední aktualizace: 27. září, 2020.

V rámci našich školení dáváme účastníkům spoustu tipů na zajímavou literaturu, blogy a konference. V poslední době se setkáváme stále častěji s dotazy na doporučené podcasty na téma softwarového testování. Naposledy tomu bylo na kurzu Digitální akademie: Testování od Czechitas.  Proto jsme se rozhodli dát dohromady tento článek. Snad bude užitečný.

Podcasty o testování v angličtině

Ministry of Testing: rozhovory s experty, kde se zabývají konkrétními tématy softwarového testování. Zajímavou oblastí je zároveň zlepšování kultury a hledání spojenců.

Rex Black Consulting Services Podcast: diskuze na d důležitými tématy testování softwaru, ve kterých se Rex Black věnuje metrikám, automatizaci, efektivitě a návratnosti investic do testování.

Test talks: Podcasty, ve kterých se Joe Colantonio zaměřuje na moderní přístupy v testování. Zabývá se automatizací, testování výkonnosti a bezpečností.

That’s a Bug! ... podcasty věnované problematice softwarového testování, kde každá epizoda má za cíl jeden konkrétní bug, na který se zaměřuje.

Ladybug Podcast: ne přímo o testování, ale tři ostřílené dámy, vývojářky, pracující v různých sektorech se z důvodu nedostatku technických podcastů rozhodly jeden spustit. Věnují se radám, jak začít s programováním, horkým technologiím a jak získat práci.

AB Testing: podcast o moderním testování, včetně agilního vývoje a leadeshipu.

Software Testing Podcast ... podcast, kde můžete sledovat, co se děje v odvětví testování softwaru a řízení kvality.

The Testing Show ... měsíční podcast od společnosti Qualitest, kde řeší mimo jiné nábor testerů, testování v DevOps nebo testování bezpečnosti.

Quality Sense ... Federico Toledo, COO společnosti Abstacta diskutuje na tématy softwarového testování s osobnostmi jako Lisa Crispin, Michael Bolton nebo Janet Gregory.

UX Podcast ... o hledání rovnováhy podnikání, technologií a lidí.

Podcasty o testování v češtině

CZPodcast: Nejpopulárnější podcast pro programátory v Čechách s 1500+ followery zaměřený na vývojářské novinky.

• CZ Podcast #203 - Testování na produkci (Lukáš Křečan, Martin Damovský a Zdeněk Merta)

 

Podcast iPure.cz ... Podcast o Apple produktech, novinkách z redakce a zajímavostech pro Apple fandy.

• Podcast #84 - Vše, co potřebujete vědět o beta testování (Honza Březina a Danek Březina)

 

Z Podpalubí ... tam, kde všechno vzniká, kde slyšíš ten pravý cvrkot byznysu – nápady, strategie, podnikatelské lekce i fuckupy.

• Podcast: Nejen o návrhu a testování webů (Ondřej Ilinčev)

 

Podcast Mladý podnikatel je největším českým podcastem o podnikání, marketingu a osobním rozvoji. Najdete na něm stovky epizod, v nichž se úspěšní podnikatelé, zkušení marketéři, elitní novináři a řada dalších osobností dělí o svoje zkušenosti a předává tak know-how ostatním.

• Podcast: Uživatelské testování webu (Martin Klega)

 

Vzhůru dolů: O webdesignu a webové vývojařině s Martinem Michálkem, Robinem Pokorným a jejich hosty.

• Podcast: Testování webových aplikací (Ondřej Machulda)

 

Další články

Chcete dostávat náš Newsletter?

Jsme YES4Q. Zdarma Vám budeme posílat novinky, tipy a know-how.